Onze werkwijze

Brenda Los-Steijvers

Regulier en Alternatief het beste uit twee werelden.

Van cliënten hoor ik wel eens dat ze ‘vastlopen’ in de reguliere zorg. Ze gaan dan op zoek naar een alternatief: De alternatieve zorg. Massagetherapie is daar een voorbeeld van. Tegenwoordig worden patiënten vaker door artsen naar ons doorverwezen. Door samen te werken kunnen we mooie resultaten behalen. Een goede ontwikkeling die ik als een kroon op mijn werk zie. Uiteindelijk willen we jou de beste zorg bieden, een behandeling die bij je past waardoor jij beter kunt functioneren. Als therapeut ben je voortdurend in beweging en ontwikkeling, ieder jaar bijscholen hoort daar ook bij. Dit jaar heb ik gekozen voor Orthomoleculaire voeding en de invloed daarvan op het hormoonsysteem. Op het gebied van voeding, in relatie tot klachten, is veel winst te behalen.

Hieronder lees je meer over mij.

Ik ben opgegroeid in het circus. Het reizen en meerdere keren per week wisselen van plek, heb ik vaak als onrustig ervaren. De zoektocht naar meer rust en balans in mijn leven is begonnen met een afspraak bij de massagetherapeut. Mijn fascinatie voor het menselijk lichaam maakte dat ik me veel meer aangetrokken voelde tot de gezondheidszorg dan het artiesten bestaan. In 2009 besloot ik een andere weg in te slaan. Deze weg leidde naar Sonnevelt Opleidingen, Instituut voor Massagetherapie en Vitaal leven. Hier ben ik de driejarige hbo-opleiding voor Massagetherapeut gaan volgen. In 2012 mocht ik het diploma Integraal Massagetherapeut in ontvangst nemen. Een volwaardige therapievorm die uitstekend samengaat met de meest gangbare medische handelingen.

Sinds 2014 ben ik aangsloten bij de beroepsvereniging BATC als ‘Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut’. De behandeling kan daardoor in aanmerking komen voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding bij veel zorgverzekeraars (indien je aanvullend verzekerd bent). Je hebt hiervoor geen verwijsbrief nodig van de huisarts.

image

Peter Los

In 2005 besloot ik mijn loopbaan bij de Post op te geven om mijn leven een andere wending te geven. Zodoende ben ik de vierjarige hbo-opleiding gaan volgen voor Massagetherapeut bij Leffelaar Opleidingen te Amsterdam, waarvan ik het examen in 2009 met goed gevolg heb afgelegd. Nadien ben ik mij verder blijven ontwikkelen op het gebied van alternatieve geneeswijzen.  Sinds de start van mijn opleiding ben ik meteen begonnen met het behandelen van mensen door middel van Natuurgerichte Therapie** in  Noordwijk. Inmiddels een paar duizend behandelingen later ben ik nog steeds onder de indruk van het effect van de Traditionele Chinese Geneeskunde op het zelfhelende vermogen van de mens. Het blijft mij grote voldoening geven om iemand middels natuurgerichte therapie aan te sporen zichzelf meer in balans te brengen. Begin 2010 ben ik van Noordwijk verhuisd naar Noord-Brabant om te gaan samenwonen met (inmiddels mijn vrouw) Brenda en haar zoon Justin. We werken nu samen met veel plezier in onze praktijk in Geldrop.  Op dinsdag, woensdag en donderdag ben ik echter werkzaam in Noordwijk, waar ik eveneens een sfeervolle ruimte tot mijn beschikking heb.

Sinds 2018 ben ik aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen (VBAG)  Hierdoor kunnen de natuurgeneeskundige behandelingen vergoed worden door diverse (aanvullende) zorgverzekeringen. Kijk hiervoor op www.vbag.nl en informeer voor de zekerheid even bij je eigen zorgverzekering of de behandelingen in jouw geval in aanmerking komen voor vergoeding.

Massage Helmond, Geldrop-Mierlo, Heeze, Nuenen, Someren, Deurne, Noordwijk