Body Mind Release

EERSTE HULP BIJ STRESS

Je kent het vast:

Bij drukte en stress schiet je in je hoofd, terwijl juist in de verbinding met je lichaam de antwoorden liggen. ‘In je hoofd zitten’ vergroot je stress en veroorzaakt klachten.

Begin dan vandaag nog met het aanpakken van de innerlijke oorzaak van jouw klachten voor een duurzaam resultaat.

VERLEDEN LOSLATEN, JOUW BALLAST DOMINEERT JOUW LEVEN!

Bewust en/of onbewust kunnen wij last van het verleden hebben. Regelmatig denken we dan terug aan een vervelende gebeurtenis of traumatische ervaring. Gek genoeg hebben wij niet eens zo’n last van de gebeurtenis zelf. We hebben dan last van de beperkende gevoelens en overtuigingen die wij toen aan die gebeurtenis hebben gekoppeld. Zo zeulen wij zomaar een hoop ‘ballast’ met ons mee. Het verleden heeft je natuurlijk ook gevormd tot wie je nu bent. Echter wanneer het jouw leven negatief beheerst en domineert, wordt het wellicht tijd om hier wat aan te doen.

 

 

VASTHOUDEN HEEFT ZO Z’N NADELEN…

Hoe vaak zeggen wij niet ‘‘joh, laat het toch los” Maar hoe laat je los als je ergens emotioneel ondersteboven van bent? Worstel jij hier ook mee? Dan gaat de BMR methode je leven veranderen. Een negatieve situatie vasthouden veroorzaakt stress, hoge bloeddruk en het kost veel energie. Maar misschien nog wel erger is dat je jezelf tegelijkertijd afsluit voor positieve gedachten, gevoelens en ervaringen. Want wanneer je jouw negatieve gedachten voor iemand in stand houdt, ontzeg je jezelf ook de kracht van positief denken. Gevolg; al je emoties worden minder intens en vlakken af.

 

TERWIJL LOSLATEN JUIST ZOVEEL VOORDELEN HEEFT

Het werkt bevrijdend en opluchtend. Het geeft rust. Het ruimt op (zowel in je hoofd als je hart). Je komt weer in een positieve flow. De voordelen van loslaten ervaar je nadat je van de situatie bent losgeweekt. De zware last op je schouders die misschien niet zichtbaar was, voelt wel degelijk als een enorme verlichting. Loslaten betekent simpelweg dat je niet langer vasthoudt wat veel energie kost. Hierdoor ontspan je, ontspant de ander, ontspant de situatie, de ziekte of het conflict en komt er ruimte voor oplossingen en positieve veranderingen.

 

BODY MIND RELEASE (BMR) PAKT DE OORZAAK AAN

BMR is inzetbaar voor velerlei klachten voor jong en oud*. BMR leert je niet omgaan met je problemen. Richt zich niet op het verminderen van symptomen. Met BMR zoek je de oorzaak niet buiten jezelf. Met BMR pak je de innerlijke oorzaak van je levensklachten aan! En omdat we je leren het zelfstandig te doen krijg je weer grip op jouw leven. Je leert jouw emotionele ballast gericht los te laten en ‘verloren’ positieve gevoelens terug te halen. Onderzoek onder BMR-cliënten laat 93% positieve resultaten zien. De cliënten hadden klachten als:

-stress, spanning en onrust gevoelens

-burn-out

-vermoeidheid

-slapeloosheid

-negatief denken en piekeren

-kinderen met gedragsproblemen

-afhankelijkheidsgevoelens

-somberheid

-angsten

*Raadpleeg altijd eerst een arts bij fysieke en/of psychische klachten.

 

BODY MIND RELEASE TRAJECT

Een individueel BMR traject bestaat uit 6 tot 8 persoonlijke sessies van ca 40 tot 60 minuten. Ik leer je hoe je zelfstandig de innerlijke oorzaak van jouw klachten kunt aanpakken. In de eerste sessie bespreken we kort waar jij last van hebt. Niet te lang, omdat praten je problemen niet oplost. We bespreken je verwachtingen en vervolgens leg ik je meer uit over de innerlijke oorzaak van je klachten en de BMR methode. Daarna ga jij er 2x daags gedurende 15 minuten zelfstandig mee aan de slag. Je zult merken dat dit prima te doen is. De beloning voor jouw inspanningen is er ook naar. Loslaten van ballast en het terughalen van positieve gevoelens kost gewoon even tijd. Dit komt omdat het lichaam de eventuele vastzittende emoties en gevoelens geleidelijk aan prijsgeeft. Wekelijks hebben we een afspraak, bespreken we de vorderingen en krijg je nieuw ‘huiswerk’ mee.  Na elke sessie weet je wat jij de komende week zelfstandig mag doen en vooral ook waarom. Gaandeweg het traject voel jij je als het goed is echt al een stuk beter. Je ervaart meer energie, meer fysieke en mentale ontspanning, balans, levensvreugde en (zelf)vertrouwen. Je krijgt meer zin in het leven en je kunt weer genieten. Wanneer je het traject hebt afgerond sta je weer in jouw eigen kracht. De meeste ‘ballast’ ben je definitief kwijt, je kunt niet terugvallen. Je krijgt handvaten om jezelf met deze methode blijvend te ondersteunen. Nu is het zaak om je balans verder te vinden en met vertrouwen je weg te bewandelen.

 

 

 

Ben je benieuwd hoe deze methode werkt? Gun jij jezelf 6 tot 8 weken?

Dan nodig ik je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking waarin ik jou persoonlijk kan uitleggen wat Body Mind Release voor jou kan doen.

Body Mind Release werkt. Ook voor jou!

 

 

 

 

De ‘ballast’die je bij je draagt neemt veel ruimte in op je innerlijke harde schijf. Het bepaald voor 95 % hoe jij je voelt, denkt, gedraagt en in het leven staat.

 

Drie belangrijke redenen waarom jouw ballast je ‘ziek’ kan maken.

  • Stel, je maakt iets vervelends mee dan reageert het lichaam daarop. Deze gevoelens verkrampen jouw weefsel en/of organen. Daardoor wordt lokaal de doorbloeding minder. Houdt dit aan dan zal het orgaan minder goed gaan functioneren.
  • De hypothalamus (een hormoonklier die er voor zorgt dat jouw lichaam in balans blijft) reageert daarop en geeft de bijnieren opdracht het alom bekende stresshormoon Cortisol te produceren. Het gevolg is stress. Iedereen weet dat langdurige stress niet goed voor je is.
  • Celbioloog Dr. Bruce Lipton geeft aan dat gevoelens en overtuigingen bepalen welke genen in jouw DNA getriggerd worden. De wijze waarop jij in het leven staat, bepaalt zo je gezondheid. (Dr. Bruce Lipton via YouTube)
 Het bepaalt hoe jij denkt!
  • Onze hersenen kun je vergelijken met de harde schijf van een computer. Aangestuurd door ons onderbewustzijn verwerken ze onze dagelijkse informatie. Wanneer jouw beperkende gevoelens en overtuigingen getriggerd worden zorgen de overtuigingen ervoor dat jij corresponderende gedachten krijgt. Hoe meer overtuigingen getriggerd worden hoe meer jij piekert.

 

Jou ballast kleurt de bril waarmee jij naar het leven kijkt!
  • Het zijn jouw overtuigingen die bepalen hoe jij naar jezelf, een ander en het leven kijkt. Alles wat mij triggert en raakt in het gedrag van een ander wil ik zelf niet meer zijn! Raakt mij respectloos gedrag, dan mag ik het loslaten. Je vult dit dan ook niet meer in voor de ander. En alles wat mij positief triggert in een ander wil ik zelf weer zijn.
Het maakt je afhankelijk en bepaalt tot wie jij je aangetrokken voelt.
  • Wanneer ik bepaalde positieve gevoelens mis voel ik mij vanzelf aangetrokken tot iemand die deze wel heeft. Ik zeg dan ook ‘met jou heb ik weer vertrouwen in het leven’ of ‘met jou voel ik mij weer gelukkig’. Dus hiermee zeg je eigenlijk ‘zonder jou voel ik me niet gelukkig’. ‘zonder jou heb ik geen vertrouwen in de toekomst’. Dat klopt. In bovenstaande voorbeelden mis jij dan positieve gevoelens als levensvreugde, vertrouwen, geluk, genieten, etc. Deze gevoelens ben jij kennelijk ooit verloren in jouw leven als gevolg van vervelende gebeurtenissen en ervaringen.
Afhankelijkheid maakt je kwetsbaar.
  • Het kan je remmen, kost bakken met energie en veroorzaakt regelmatig gevoelens van gemis, jaloezie, spanning en onrust. Afhankelijkheid weerhoudt ons van het maken van belangrijke keuzes in ons leven en zorgt ervoor dat we niet voor ons eigen geluk durven te gaan. De oplossing is simpel. Ga zelf staan! Haal de positieve gevoelens terug welke jij ziet in een ander. Op deze wijze wordt het verleden loslaten nog leuker!
Ik wil het (verleden) niet loslaten!
  • Vraag jij je weleens  af, ‘waarom lukt het mij niet en een ander wel’. Deze vraag kan natuurlijk betrekking hebben op veel levensvlakken. Jij weet wel welk vlak jij bedoelt. Het antwoord daarop is simpel: OMDAT IETS IN JOU dit niet wil, niet kan en/of jij dit niet mag van jezelf. Stel dat JIJ ooit jouw hart aan iemand gegeven hebt en deze heeft jou belazerd. Kun jij je dan voorstellen dat iets in jou zegt, ‘ik geef mijn hart niet meer’. Stel jij bent succesvol geweest en dat liep fout en jij raakte alles kwijt. Onbewust zeg zeg je, ‘ik kan maar beter niet meer succesvol zijn’. Dit noem ik een innerlijke onwil. Dit weerhoudt jou tevens van effectief loslaten van het verleden!
Ik mag en kan het (verleden) niet loslaten!
  • Niemand kan zichzelf zo intens bestraffen als jijzelf! Hoe vaak zeggen wij niet, ‘had ik het maar anders gedaan’ dan was alles anders gelopen. Op onbewust niveau straffen wij zo onszelf en mogen wij bijvoorbeeld niet meer gelukkig zijn of genieten. Dit noem ik een innerlijk verbod. Bepaalde overtuigingen die wij maar vaak genoeg herhalen zoals ‘ik kan dat niet’ vormen onbewust een innerlijk onvermogen. Deze onbewuste onwil, onvermogen en innerlijk verbod zorgen ervoor dat iets je maar niet lukt in jouw leven. Jouw bedrijf loopt niet of je maakt maar geen stap in jouw leven. Onbewust trap jij op de rem!

 

 

 

 

 

 

Ik vind jou leuk! Jij mij ook?

Body-Mind-Release Geldrop

Voor meer informatie verwijs ik je voor nu naar de website: www.bodymindrelease.nl

Mocht je nog aanvullende vragen hebben mag je mij ook altijd mailen via brendasteijvers@gmail.com of telefonisch 06-51494002.